dimarts, 2 de juliol del 2013

el falciot de panxa blaca vola per Aitana i millers de papallones li donen color a la Font del Arbre.


De bon matí als penyasegats d´Aitana, vola el falciot de panxa blanca juntament amb altres falciots.
Aquet falciot de gran tamany arriba a miJants d´abril i ès actualment quant trau a la seua prole en devant sempre als penyasegats tant de costa com al interior de serres.Un xirriar intens ès el seu desgarradors crit , creem que son els jovens perseguint al adult , demanant menjar.El fumat i el solitari també van de roca a roca.


Juanma Ferreira molt gustosament colabora amb fotos que vaig ficant al blog i déixa manera jo puc explicar-me millor. Tot un plaer vorer com a gran velocitat pasen per damunt del nostre cap.



la tallereta vulgar ( Sylvia communis ) et deixa vorer dins un arbarçer de forma molt ràpida i fugaç.
Les nombroses papallones i cants d´ocellses multipliquen i el companyi i jo no sabem on tirar-nos per atendre tanta biodiversitat que presenta l´indret de Aitana , que esclata amb colors, jo arreplegue una mica de camomirla per a secar.



Unabosquereta vulgar canta repetidament amagada dins de roser i a penes puc vorer-la també un tallarol de garriga fa el mateix a penes puc vore´ls.
Les papallones volen i volen ja que va pujant la sensació de calor i arriben a fer-se molt actives i els tabals piquen a les pantorrilles, no pare de rascar-me i unes faves com a burros.

 
 




Per culminar el paseig per Aitana veem , gràcies al meu amic Sorià un juvenil de àguila panxa blanca parat damunt de una carrasca baixeta junt al seu niu.Aixó representa una alegria màxima per a nosaltres que " a quien madruga DIOS  le ayuda".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada