diumenge, 17 de febrer del 2013

Anellem al riu Algar i observacions a Aigües




Les condicions climatológiques varien respecte al previts i fa un dia nuvolat i amb frescor. A les 7h del matí instalem les xarxes Juanma i jo, ja comença a aclarir més promter. Afavoreig les captures de mosquiter comú ( un total de 25 exemplar) i una coeta torrentera i un tallarol cap-negret.
També observem un aligot que vola baix.Cardeneres, gafarrons, estornells, gallinetes d´aigua, bequeruda, coeta torrentera, rosinyol bort, corb marí, teuladins, merla, capellà. Acudeixen Wylli amb Celia i Any posteriorment ve Toni Mulet que pasa el matí amb mi, també ve Laura amb bici i xarem un poc dels viatges que recientment hem realitzat a Gallocanta i Andujar.







La foto del niueret pertany a Wylli que la cedeig per a lustrar la petita crònica que faig del cap de stmana.

El diumenge 17 de febrer puje bon mati a Aigües per tonar abans de les 10h i tinc una sorpresa que es una boira persistent ja que ni el la eixida del sol desapareig. La llum no apareig i dificulta fer fotos així que son purament testimonial i sense qualitat però donen una idea del que dic.

Escolte un bec-tort i resulta ser un capçot carniser cantant en una olivera prop de la xarqueta de ciment on veig una granota seca i oberta pel ventre.


A pesar de que els atmetlers presenten floració no poden lluir el seu engalanat per falta de llum i claritat.





La caça del perdigot oberta mentre aquesta perdiu està pel cami crec que podrà salvar-se i reproduirse amb tranquilitat.El pit roig també el veig a la atra part de un valla i damunt d´un muntonet de llenya seca d´atmetler.



Mentre un grupet de fringilit menja per damunt de la palma marina un esquirol atravesa uns fils del telèfon fent equilibrit de fonanbulisme.

Un conill s´enpina al pasar jo en el cotxe prop d´ell i altres congeneres corren al seu amagatall per tal de salvar-se.


Moltes plantetes cruciferes serveixen per a donar aliment als gafarrons i altres ocells que en aquet temps formen bandols mixtos amontonant-se pels nostres camps i horts abandonats de vegades i altres en actiu.


          Les vaines de les cruciferes son com a petites faves que estàn plenes de gallonets per als ocells.

Tan sols 2 rapinyaires observades una el mussol i l´altra un esparver que el veig parat a un vell troc de atmetler esperant a les tites que menjaven a petit espai on hi havia un poquet de verd i la resta sec per la manca deplutges.


La fonteta del Castellets ès un lloc on acudeixen tots per tal de beurer i entren dins del canyar per baixar , beurer i volar, prop d´allí veig el esparver tratant de camuflar-se en un atmetler sec, per poc passe sense vorer-lo, però al parar el cotxe vola cap una zona densa de arbres.


Ja per finalitzar , demanar disculpes per la baixa qualitat de les imatges. Observacions d´ocells avistat hui: Cardenera, gafarró, xou, verderol, puput, caullà, pit roig, estornell, merla, tord comú, mussol, esparver, roqueret, ànecs de coll verd, gavinot, espulgabous, cul-roig, mosquiter, senyoretes, cagastaques, picot verd i tire a faltar el cucut reial que atres anys per aqueta data ja l´havia vist.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada