dissabte, 23 de febrer del 2013

Moltes gavines riatlleres( Larus ridibundus) a la gola del riu Algar


Com que el vent i la plutja hui a mijant matí s´inicia observem Toni Mulet i jo un bon nombre de rialleres a
la gola del riu Algar. Tanmbé en companyia de les riatlleres veem una gavina d´Audouin i una capnegra que la diferència Toni.Junt a elles un bon nutrit grup d´ànecs, fotxes i gallinetes, un gall de canyar, el cigne i una parella de cabuçonets.La mar molt picada i revolta i ni sombra dels mascarels quede vegades veem mar a dins.












Quant bon matí estem intentant instalar les xarxes, el vent era prou fort, però al eixir el sol ha parat un poc.
 Juanma, Adrià, Any i Cecilia també pasen part del matí amb nosaltres. Pocs ocells anellats però una captura molt digna com la del blauet( Alcedo atthis) que ja tenia anella nostra. Una ( Cisticola juncidis ) cau a la xarxa però a l´hora d´anellar s´esmuny de la meua ma.

                                                              .

 La serra prompte apereix totalment coberta per una forta i espessa capa de núvols que corrien i abaixaven cap al riu ploent debilment durant uns minuts i després para i passa a bufar el ventet gelat que molestava.



Un nutrit grup de fringilits canten i estàn possats a un tarai vora al camí que du a la platja, el soroll ès molt notori i parem Toni i jo per observar, volen la majoria però així i tot unes quantes cardeneres resten i continuen cantant i a terra mengen sense parar sense adonar-se´n de que estavem allí observat-les.Ja es hora dels bandols migratoris, inclus hui observem gran bandol de roquerets( Ptyonoprogne rupestris ) junt a l´avió comú que ja ha arribat al riu i també al Palasiet de la Vila Joiosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada