dissabte, 1 d’octubre del 2011

Fulica cristata, observació nova , al riu Algar 1-10-2011

Per a conmemorar el día del ocell tenim la sort d´observar una fotxa moruna a la gola del riu Algar. Anavem un bon grupet de gent: Adrian, Pau, Irene, Josep. Dani i la seua filleta, Toni Mulet ( qui l´ha vist ) Maria i el seu amic, També Anni i jo.Erem els asistets al taller que s´ha fet de anellament al riu i el passeig final i una bona tobada.
Serien les 6h i 30 minuts quan Adriá, Ivan i jo instalem les xarxes amb llenternes per tal de veurer una mica, poc després arriba Jose Alcaraz amb bici i resta una estona amb nosaltres,també Xesca que ve de Benissa, els anellaments variats:

blauet...............................2 exs
xixarra de canyar....................4 exs
rossynyol bort.......................5 exs
coeta torrentera......................1 exs
tellerol de casquet...................1 ex
xixarra gran...........................1 ex





Un nombros grapat de ànecs naden pel llac que forma l´ exida del riu i un solitari capbussonet nada pel costat dels ànecs.Les cinc fotxes no paren de menjar l´arrel dúna planta aquàtica que ompli la llacuneta.També tenim les gavines riatlleres que no paren de volar.Les gallinetes d´aigua, en nombre superior, a totes les espècies queden al marge de les nostres observacions.

Comentar que Adrià fa les fotos apegant el mòvil al telex i aconsegeix instantànees, que vos mostrem a continuació.També alguna meua.
La jove filla de Dani i Rebeca atrau els ànecs donant molletes de creïlles.






fent una mica d´historia, recordem aquet moment fa anys.

"En 1998, la Conselleria de Medio Ambiente valenciana solicitó a la Dirección General d'Aux et Fôrets de Marruecos la autorización para la recolección de huevos en los humedales marroquíes. El Ministere de l'Agriculture, du Development rural et des Peches Maritimes del Royaume du Maroc autorizó a técnicos de la Comunidad Valenciana para que, acompañados por un técnico marroquí, recogieran 30 huevos de diferentes nidadas de Focha Cornuda en los humedales que mantienen poblaciones elevadas de la especie".


I el resultat és que tenim ja una població que va per tot arreu en els nostres llacunes, rius, marjals...etc
Tendriem que ser consecuents i alló que tant va constar no ho destruin per males praxis.

1 comentari:

  1. Lo millor, la foto de xicoteta Laia!!!! tota un caracter, com sa mare....

    el makilet

    ResponElimina