dijous, 8 de desembre del 2011

De la mar a la muntanya i trobem el primer atmetler (Punus dulcis)en flor en Aigües

La diversitat d´ambients i paisatges que tenim a la nostra comarca fa que puguem disfrutar d´un espectacle com vorer eixir el sol i als vint minuts estar baix de Cabeçó d´Or observant un atmetler florit el 8 de desembre.
Un clima que afavoreix una multitut de plantetes que floreixen en desembre, cosa impensable a altres latituts.Per aixó diuen que estem a " la millor Terreta del món".

Bé de tot hem disfrutat Jose i jo aquet matí fresquet 6 graus centígrats a les 7H i 30 minuts i que en tan sols 3 hores ha pujat fins a 18 graus.



Quan arribem al la presa del Amadori sempre veem ocells:´`anecs coll verds, mosquiter, cul-roig, pinsà, caullà.

I ja pel Barranc de la Mola escoltem: carpinter( Picus veridis), safraner( emberiza cirlus), tort( turdus phylomelus) la Blanca( Pica pica), cul-roig , també bandols de carganeres, gafarrons i pinsans amb alguns paxarells salten de la rama.

En arribar a Aigües, les blanques ès fan més presents pel voltant de les casetes i en garrofers.

Veem un atac directe d´un mussol a una blanca que estaven ocupant el mateix arbre, concretament un garrofer i contradictoriament un cabçot reial comparteix atmetler amb un col-roig amb total armonia.

Els caçadors van amb les escopetes i porten xiquets i gosos per tal de trauerer les preses ben amagades.

Les cagastaques prenen el sol amb una descarada postura i no salten al nostre pas.Els conills molt abundants als bancals poc treballats.










La fonteta Els Castellets es un put estratégic per una bona visita i aixó fem i podem vorer com han tancat l´acuifer que ´brolla de forma natural per barranquet , una parellla de pu-puts volen prop nostre i algunes carganeres i caps -negrets sentim per dintre la vegetació de barranc.



els estornells ben istal.lats al arbres o damunt les torres elecéctriques
baixen a terra per menjar olives i llagistins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada