dissabte, 24 de desembre del 2011

escapaeta a salina Santa Pola, P.N. del Fondó i Clot de Galvanyi.

Era una necesitat bàsica el baixar hui a vorer aquets paratges naturals i les seues aus que sempre hi han en nombre i qualitat.Així que en bona companyia baixe a pegar una ullaeta, en les meues paraetes habituals.



Les primeres llacunetes de les salines de Santa Pola tenen lo de sempre:Flamencs, camallonga, corb marí,gallinetes i gavines.Així es que continuem marxeta.I parem una estona a la Torre del Tamarit i estem un bon ratet mirant a vorer tot el que hi ha: Gran bandol de flamencs i corb marí,agrons grans i garceta blanca. Gavines pota groga i bec fi.



Feia frescoreta a les 9 del mati uns 5 graus que fan que prengem mesures per tal de abrigar-nos les orelles en uns bons barrets, el meu de Romania recien estrenat ja que el meu fill l´ha dut.


A les salines de Bonmatí parem un moment per veurer: camallongues, avoceta, ànecs blancs i gavina bec fi.També veiem flamencs i corbs marins en vol juntament un gran bandol de estornells.




Les salines del Pinet buides de tot no hi havia un ànima per allí.I anem cap al P.N del Fondó i en un dels bancal en verdet podem distingir un grup de 16 exemplar d´oques pasturant i menjat.Quan intentem arrimar-nos alçen el vol.



Una vegada que arribem al P. N del Fondó entrem dins i veem a German anellant junt a Mercedes ( pit roig, pit blau, mosquiters, i rossinyol bort) en tan sols 12 captures. I damunt destrocen tot el camí de vegetació i es carreguen tota l´hinvernada de mosquiter i altres paseriformes, així que pedrà un muntó de dades.






Al voltant del bancals de Vista Bella podem vorer: Xoriguers, avion roqueret, Daurada grossa 4 exs, calçada,corb marí, 4 exs de grues, agrons, gallinetes,foxes, Aligot,Arpella vulgar, capçot reial,jodies.







Per a finalitzar la jornada anem cap a Santa Pola i parem a les salines de Bon Matí novament i uns quants territs becllargs que menjaven dins del fang.Justament prop nostre i bona llum¡




Per fi i ja serien les 15h arribem al Clot de Galvanyi i el primer que veiem es un cul -roig parat a una branqueta en la terra.
Ja en la xarca dos bequerudes volen de devant del hide, també unes gallinetes i els estornell, una pu-put menja sense parar al costat d´un tronc vell. les cercetes amagades hui no es deixen vorer i una coeta ve damunt d´un tronc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada