dimarts, 1 de maig del 2012

transecte per el Puig Campana a Finestrat

un any més realitzem el projecte de seguiment dáus per la zona del Puig Campana.És una muntanya que forma part de les serralades prebétiques del su-est de la Península Ibérica.Amb una altitud de 1406m és la segona més alta de la provincia d´Alacant i es troba dins del terme municipal de Finestrat. Presenta dos cims, la que està situada més al ponent presenta una fractura anomenada " Portell" o "també tall de Roland"i diuen les llegendes que l´Illa de Benidorm es el que falta a la muntanya del Puig Campana. El 24 de gener´de 2009, la zona va patir un fort incendi per la caiguda d´una torre d´alta tenssió ja que reinava un fort vent, van quedar arrassades 1000 hctaàrrees.I es van desallotjar 25 urbanitzacions i 15.000 persones.
damunt del poble s´han registrat nombrossos bandols de: avió comú, falcies, teuladins. Per altra banda colit ros no l´hem registrat tant com en anys anterios. Gafarrons, cardeneres, verderol, rossinyol, falcia, teuladi, merla, avió i tudó, podriem dir que son els ocells en més abundancia localitzats.
Un grupet molt conjuntat formem la colla de hui: Jose Alcaraz, Patri , J. Manuel i Toni Zaragozi.La varietat la vorem a la taula que adjunte.

1 comentari:

  1. Toni, a Miguel y a mi nos encantó poder acompañaros en el transecto el otro dia, cuando querais lo repetimos.
    Te dejo aqui nuestro blog para que le eches un vistazo, a ver que te parece la tarabilla norteña que vimos ayer.
    http://nanukqaniq.blogspot.com.es/2012_05_01_archive.html

    ResponElimina