dissabte, 7 de juliol del 2012

Caminant pel p.n. del Fondó i les Salines de Santa Pola

Aquets dos Parcs de renom internacional fan que la provincia d´Alacant siga reconeguda a nivell europeu i mundial quan parlem d´ocells. Però no tot ès vorer ocell i aus, les condicions que rodegen aquets parcs de vegades deixen molt que desitjar, per exemple: la mortandad de peixos que ve produint-se desde varies setmanes en arrere i només apareix la calor.Les aigues poc netes fan que els peixos no puguen aguantar i moren. Els operaris de conselleria fa temps retiren els cadaver per evitar mals pitjors.
Un altre impacte fort podriem dir que son els " atropellos de la fauna" que si no ès una condició del Parc si que ès un aspecte que podria estudiar-se i tractar de donar solucions positives.
També i no menyis important ès el canal o " azarbe" que atravesa aquesta zona i representa un impacte on cauen aus juvenils i son arrossegades cap a la mar i les maretes no poden fer res per salvar al juvenils atrapats en aquestes trampes per a la fauna.L´altre dia Toni Peral va tindre que tirar-se per agafar a una camalonga que la mare buscava i estava enmig de la carretera.
I si per si fora poc el que he anomenat, fa poc ens ha arribat "el morrut" que no podem en ell.Peró s´ha detectat que la carraca depreda sobre ell.
Tot el que he anomenat no vol dir que jo cada vegada que abaixe per les terres del sur d´Alacant no disfrute de tot el que veig i que ens quedem axí " virgencita". El passeig que hui he fet ha valgut molt ja que el gran " Jacobo" venia amb Jesus i amb mi tractant de mostrar-mos tot el que hi ha pels parcs de Santa Pola i el Fondó.
fins a 40 exemplar s´han pogut observar a una petita llacuneta que apenes tenia líquit element.Nosaltres totalment sorpressos pel espectacle, aquet cas seria l´altra cara de la moneda.
No podia faltar la carraca que ja va amb els polls volanderos intentant que no es desmadrem molt i tindre-los controlats.
Altres troballes inesperades hui en el passeig han segut els martinets que voltaven per els canals de peixos morts intentant cercar menjar per a les seues cries que ja son grandets.
I la perdiu de mar també s´ha pogut vorer amb tota nitidessa.Volant i parada prop del juvenils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada