diumenge, 29 de juliol del 2012

abellerols al Montaut i altres observacions

Hui els nuvols fan que la calor siga la protagonista de la nit i a més a més el sol tarda en apareixer pel hortzó.
Un hide improvisat fa que el cotxe recubert en dos teles de camuflatge siga on esperem als abellerols que evolucionen menjant insectes voladors i també paren en terra per tal de capturar petites llavoretes, cagarrutes de conill i branquetes de palleta. No sabem molt bé per a que serà aquet tipus de comportament
pero venen repetint-lo dia rere dia.
En l´espera el primer curiós un conillet jovenet ve a vorer que pasa on s´escolta un reclam de tortora, abellerol, oriol i de vegades de daurica.

L´entorn on estem esperant ès un àntic bancal cultivat on s´ha deixat prerdre tot i resta els esquelets del arbres secs i aprofiten per tal de parar-se per tornar a caçar insectes, com: vespes, coleopters i lbelules.
Les carganeres aprofiten les mates de fenoll per tal d´alimentar-se.

un nombrós grup d´ocells desfilen per devant del nostre amagatall mentre nosaltres suem gota a gota i néncaraés matí.Oroneta, falciots, tortora, papamosques, oriol, abellerols, mosquiter musical , caga-manecs...etc

els oriols eren joves, però com que estaven llunt he optat per ficar una foto d´arxiu i fer léxplicació pertinent.
Però no tardem en vorer que a escasos 4 metres del hide paren 3 abellerols a terra i començen a jugar amb el bec i les cosetes de en terra, Jose i jo tenim que canviar de possició i enfocar com podem als nous elements. Tot amb un silenci sepulcral per tal de no fer-los fugir ja que estaven molt a prop.

El colorit del seus plomatges fa que quedem totalment bocabadats i no respirem la tensió es máxima dis del hide.Aquet ocell migrador transsaharià ve a la primavera i marxa de agost a novembre.I l´hiver el passa a Africa  tropical.En aquet moment el trobem engreixant per tal de mámpendre el viatje.


hui també tenim altres visites però no a tots podem captar, per exemple ahir vaig vorer els martinets al riu i rossinyols, junt a les polletes d´aigua.

una llenqueta recient regada fa que un nutrit grup d´oronetes estiga pegant voltes i menjant a un pam d´enterra junt a 2 papamosques que van a una llimera a parar-se cada vedada que capturen insectes.

per acabar una tortora en mig del camí fa que aturem de cop el cotxe, la veem prenent pedretes de la vora de la pista de terra polsegossa però promte vola sense poder remira-mos.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada