dimecres, 24 d’octubre del 2012

els tords arriben al Castell Benacantil

El sol no acaba d´eixir fins a les 8 i pico per aixó puc observar unes explèndides surtides del astre rei.La frecor i ja la tenim entre nosaltres tots els matins i aprofite per vindre al Benacantil a pegar una ulladeta i ja escoltem un grapat de : pit-roig, cul-roig, tords, coetes, mosquiters comuns, xou.
















Els tords et reparteixen per tot el territori i son ocells provinents d´Europa en la seua majoria, de caraàrter erràtic i on està els mejar acudeixen.Molt discrets i si no fora per el sue so penetrant com un xiulidet no podriem detectar-los.
El xoriguer sempre present a la pedra just sempre a l´ombra i poques vegades a sol deu passar desapercebut per als seus contrincants.
Els xous i cardeneres juntament al bec-torts pululen d´un pi a altre buscant sempre el millor lloc per a observar on et tiren a mejar.
La veu d´alerta la possa la cap-negret i la merla que son els mes cridaners.La blanca també la podem vorer igual que la puput sembre als margens.
Els teuladins, coloms i tortores turques també representen un bon grapat dins de aquesta població d´aus i els gats com que s´alimenten en boletes cada dia representen menys peril.
Recordar que les fotos son del meu arxiu com sabreu i el xoriguer que hui he penjat pertany al meu amic fotògraf Juanma Ferreira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada