dimarts, 16 d’octubre del 2012

La merla de collar al castell Benacantil d´Alacant, tot un aconteciment

Hui 16 de octubre al voltant de les 8h i tenint una temperatura ambient de 14 graus centigrat. Com cada dia puje al Castell per tal de vorer i observar ocells  que a eixes hores disfruten d´una tranquilitat molt preciada.Tan sol el soroll del cotxes que començen a circular fan que els cant i reclams s´escolten més fluix i tingam que possar més atenció si cal per discernir de quin ocell canta.

Les gavines escarotades i alertades pel vent volen formant catxerulos impulsades per el sua però fresc aire provinet de llevant.
Puje cap a la zona del Castell que rodeja la muralla i amb una petita plaçeta on hi ha redoç puc vorer com surten uns 6 o 7 tords comuns i també alguna xeneta o tallarol cap-negret.
En la part mes alta i lluitant contara les gavines escolte els xillits del Xoriguer ( Falco tinnunculus) que per fi fa logra instalar-se prop d´on va criar la temporada passada.
Ja de retorn cap al cotxe senc un xo-xoc xoc.......repetitiu i que no era merla comuna mire al matoll i després va directament al pi i , un merla de pit blanc ( TURDUS TORQUATUS) la pulsació puja i també senc uns bec-torts que volen prop de mi.

Una coeta en vol i també uns xou( Fringilla coelebs) s´escolten en la pinaeta , els teuladins sempre presents i el capellà no pot faltar.


la zona representa per a mi un lloc de passeig i observació que per iniciar el dia es més que recomanable per a tota persona.

està clar que no portava damunt la càmera pero rebusque dins del disc dur trobe unes fotos fetes en Aitana fa uns dos anys i crec que poden servir per tal de documentar aquet xicotet escrit.


rapidament avise a Guille i a Juanma per poder parlar en algú i comentar la sorprenent observació , podria ser que estaguera totalment enganyat amb aquesta observació , no totalment per que quan mirava vaig pensar que no podia ser el que veia i vag prendre referències com el pit i vaig vorer les taquetes i la zona molt marcada però no tant, femella 1º any.

al arribar a la escola , els meus alumnes son testics del aconteciment amb tota mena de detalls , els ha encantat la anècdota que hui he dictat.

1 comentari:

  1. Hace unos años vi un ejemplar en la zona de Agua Amarga. Fue una gran sorpresa. Voy a ver si encuentro la fecha exacta.

    ResponElimina