dilluns, 24 de desembre del 2012

Verderoles ( Emberiza citrinella) i griva cerdana ( Turdus pilaris ) a la Font del Arbre en Aitana




No pareix que estem en 24 de decembre ja que en plena serra d´Aitana a les 7h del matí feia una temperatura molt bona i anavem en "polar" i prou , fescoreta , però soportable. Aigua per tot arreu i aixó fa que tinguen poques captures de turdus 4 exs de "Turdus philomelus" i 1 ex de" Turdus pilaris" que fa que tinguem una forta pujada d´adrenalina tan per a Guille, Mayor i jo.




Veem la diferencia que tenim entre un tordcomú i una griva cerdana , la foto ès pro elocuent més que una descripció.També observem griva i merla de pit blanc, però la gran quantitat d´aigua fa que no acudeixquen a la zona.També observem un bandol de xicotet de verderola volan i que acabaven de pasturar en el bancal.
Pit-roig, cagastaques, cercavores, gafarrons, cardeneres, pasa forats, blanca, xoriguerer, bec-tort, xou, tita, tort ala-roig.






Aquet anellament pertanyi a la campanya de "Turdits invernants a la Serra d´Aitana" que lórnitoleg Guillermo Mayor fa 3 temporades ve desemvolupant a la zona.L´abundancia de fruits és la responsable de que aquets ocells vinguen tardor rere tardor a hivernar.




El matí va passant i anem veent un grapats d´ocells però una gran tranquilitat es respira a la Muntnya i tan sols veem una parella de caminants que van a pujar a la Font de Forata.Nosaltres a les 11h arrepleguem i cap a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada