diumenge, 13 de gener del 2013

Desde la Torre " el Xarco" fem el cens d´aus marines.


El meu amic Fernando i jo veem amaneixer el sol just a la gola del riu Amadorio. Buscavem el " zarapito" o polit cantaire( Numenius phaeopus) però ni rastre. Veem un centenar de gavina riatllera, una xivitona( Actitis hypoleucos) i també una garceta blanca. Sol estar junt a les riatlleres una gavina corsa, però hui no s´ha vist.





Una vegada que ja sabem el que hi ha anem cap a la Torre el Xarco on passarem el matí realitzan un any més el cens d´aus marines. Aquet any tenim gent nova i a mes a mes tabé participen iniciat-se el grup de Kayac del C.N de la Vila joiosa. que vindràn a mijant mati per tal de vorer i realitzar l activitat que Xoriguer i el grup´de seo-alacant ja fa anys ve realitzant. Veem a Pau i Alicia sentats al penyasegatsense tindre cap preocupació.

Les aus observades aquet matí explèndit de gener sòn: gavina corsa, corb marí emplomallat, corb marí gran, graceta blanca, gavines potes grogues, mascarell al finatlizar el matí quan s´alça el vent.


la visió que tenim desde la torre es molt espectacular i a la vegada molt bonica, podem divisar totes les serres i molta part de la nostra costa, fins i tot Benidorm, Alacant, Campello i Santa Pola.
Altres anys s´han arribat a vorer dofins en petits grups, aquet any per el bon temps poca varietat de tot.



Toni va mirant sense parar, o siga "el cabet en la faena" i de ves en quant avisa de ocells que passen per la mar.Fernando també ajuda a Toni en l´observació i Laura anota per a després passar a net els resultats. Parlem en Santa i Elias que també tenen un lloc d´observació i a demés són coordinador d´aquet cens i láctivitat al complet.



una gran foto de grup que ompli el espai que hi ha a la Torre el Xarco dòna creit a la presencia de molta joventut en aquesta edició del cens dáus marines any 2013 i esperem que l´any proper siga més nombrossa i millor orgatnizada, ja que aquet any ha quedat una mica coixa.


Joan Segovia observa a la vora de la Torre com arriben els Kayacs del C.N de la Vila i el primer en pujar es Antuan i Mariangels, després aniran pujant en grupets fins completar el equip.També tenim previts realitzar un poster dáus marines per repartir al xiquets i penjar-lo al club Nautic de la Vila.


En la foto veem a Paloma i a Antuan que coordina les activitats de club. La gent deixa els kayacs i va pujant poc a poc per observar i vorer com reatlizem el cens marí. Alguns participants ja coneixien aquesta activitat del grup Xoriguer.




La foto ès tot un testimoni ja que TZ, GZ i TZj estem participant en la mateixa activitats tots junts un aconteciment digne de ser mencionat i jo estic orgullós.
La nombrosa participació en aquet cens permet pensar que podria montar-se algo molt més seriós per a lány que ve i tindre una activitat per a tots els escolars que vulgueren vindre a observar ocells marins.

Crec seriosament que hi ha que apostar fort per la joventut i ensenyar a respectar el mediambient i especialment la mar que envolta aquet poble mariner que es la Vila. Podem vorer a Joan Segovia i al seu fill Joanet Segovia també estaven Pau i Ana.



Una reunió de alt nivell,  on el bon recibiment de la familia Segovia  (Ana,Joan i Pau), ens van fer estar com a casa nostra al total d´asistents i cada un va saber estar a l´atura de les seves posibilitats uns  i altres xarant i comentat l´activitat i també  preparant l´almorzaret. Alicia i Santa van amenitzar amb el xistes que contaren amb molta gràcia i saber fer a tota la colla que reunirem, esperem que pugam repetir-ho.

Per finatlizar la vespraeta anem a les salines de Calp a vorer que hi ha. Som Fernando, Toni , Santa, Ana i jo
recorrem el espai i fem alguna foto de testimoni ja que el sol s´en anava i venia.


1 comentari:

  1. Pues sí,en general pocas aves en todos los puestos de observación pero no ha faltado buen ambiente y diversión... algunos nos hemos conformado con café con leche y coca de nueces.
    http://eliasgomis.blogspot.com.es/2013/01/doce-anos-y-mas-contando-aves-marinas.html

    ResponElimina