dimarts, 1 de gener del 2013

El riu Torres i el seu voltant replet de criatures que val la pena observar.


Amaneig just quan jo arribe a la zona de la gola del riu i tinc temps suficient per muntanr la càmera , el trípòde i fer alguna foto de com s´alça el sol. Les aus marines rodejen la piscifactoria i atravesen tota la mar per tot arreu, Corbes marines bucejent just devant la platja plena de roque i poca profunditat.
Al penya-segat un solitari( Monticola solitarius) apareix quan jo mire les pedres de darrere meua, també el cul-roig , mosquiters, cap- negret i verderols. Menjen al redoç del vent i on les plantetes estàn mes verdes.


El vell tamariu suporta ja fa anyis tota mena de aberracions ja que li agafen branques per a fer foc, tallen troncs per sentar-se i més animalaes que no veig. Però ho suporta tot de manera estoica com un àntic guerrer entrenat per lo més dur.......
Altres plantetes de port més xicotet també estàn presentscom: fenoll marí i arçot blanc....etc


Els corbs marins van i venen atravessant la línea de costa en direcció a la platga i les pedres on pasaran molta estona secant-se les ales.



La piscifactoria que et troba rodejada per un nuvol d´aus marines que veig un puntet però no se be de que et tracta.........La foto totalment testimonial però gens clara.


Sentat a la pedreta intente fer un parel de fotos que reflexen la realitat del moment però la distància ès molta i no queda molt clar.




L´obila també la trobem dins del tram que estic acostumat a camiunar a pessar que hi ha molta humitat a peassar que baixa poca aigua pel riu. Observe un grapat d´ocell: coetes, mosquiters, estornell, cardeneres,caullades, cagastaques, gafarrons, merles, cul-roigs i una parella de corbs. Del esparver que Santa comentà l´altre dia ni rastre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada