dijous, 3 de gener del 2013

ocells que prenen aliment de les oliveres repletes de fruit totalment maurs


De vegades la tranquilitat es d´agrair i aixó passa hui en la escapaeta que faig. Puje al poblet d´Aigües i recorrec les partides que més conec: La fonteta dels Castellets, el vell corral de cabres i ovelles que n´encara queden i te el fill del meu amic , puje també a la casa de Visent .

En la EDAR d´Aigües hi ha una olivera que repleta olives totes ja madures i que l´arbre està ple d´ocells com per exemple : tallarol cap-negret, de casquet i pit roig juntament amb tord comú.



Jo amagat entre la vegetació i caregat com un burro tracte de documentar el que estic escrivint i reste una bona estona per a fer alguna foto mitjanament creible del que estic veent, la veritat era que estava pasant-ho bé a pessar de l´oloreta tan bona que podia detectar amb el meu nas.


Una mica més abaix i protegit i amagant-se un pit roig tracta de vorer que faig jo per aquet indret que no visita ningú.


El verdet ara en hivern no falta i una gran amalgama de floretes eixen per tot arreu: agret, moricandia, ravanell totes molt valioses per tal de mantindre l´humitat del terreny.


Un grupet de fringilits on predominen els xous també s´apropen per les rodalies de la depuradora al igual que els tords i estornells i també com no les blanques( Pica pica).



La caullà quasi passant inadvertida perque et troba a un raconet d´un marge baixet i cantant amb un petit grup de 4 o 5 exemplars. Resta quieta totalment camuflada pel seu plotmatge criptic.A diferència del cul-blanc que fuig no més veu apareixer algú a llocs més alts i millor protegits.Dificil de fotografiar i tot un repte per a mi.La puput queda quieta en una pitera però que venia d´un garrofer vell i ple de forats va lluitant en altres exemplar.


També veig un atmetleret ple de flors blanques que contrasta amb els seus companys de bancal que ningú estava florit ni vestit de gala tan matí.


Ja retornant cap a casa a les 13 h veig possada en un romer un cagastaques  just a la vora de la carretereta que uneix el pantà de Amadori i Aigües.


La vespraeta la passem al riu Algar amb els meus amics: Elias Gomis, Guille Mayor, Laura Hernandez, Toni Mulet , Jose Alcaraz, Ana Abellanas  , Patricia Perles ,  intentavem capturar insctes amb una trampa de llum molt sofisticada que Toni Mulet i Laura Hernandez s´han encarregat de muntar, però en el moment que més insectes apareixien una intensa i persistent pluja cau i tenim que interromper l´activitat ...........tornarem a finatlizar-la


Podem vorer la trampa il.luminada i començen apareixer els insectes menuts i no podem apreciar amb la foto totalment testimonial.


El nostre amic i fotograf de natura Juanma Ferreira acudeix després de la faena i ens acompanya també finalitzat l´activitat.Xe per al record començem l´any amb alegria, bon humor i la moral ben alta que falta fa¡

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada