dijous, 11 d’abril del 2013

Barranc Salat en el terme de Calp 11-04-2013

Hui el lloc on caminem Juanma i jo, ès el Barranc Salat dins del terme municipal de Calp i prop de Benissa.
Zona tranquila i humida per que costa que arribe el sol. Aprofitem el llit de la rambla per caminar ja que estem rodejats de vegetació i de pedres que configueren un gran desnivel, allà amunt veem les estribacions de Serra Bernia. També apreciem el vol de dos àguiles serperes( Circaetus gallicus) que van fent carantonyes i creem que es tracta de una parada nupcial, de moment vola, para a la pedra, volen juntes, una baixa l´altra alça el vol i així tot el matí



Escoltem , en la tranquilitat de la zona un grapat d´ocells com: rossinyol bort, cargolet, reietó, capellà, merla, abellerols, verderol, gafarró, safraner, cardenera, solitari. Però no tan sols veem ocells. Dins dels grans xarcos d´aigua que formen en terra hi ha milers de cullerots que formen una pinya i que si no creixen de pressa moriran per que aigua en queda poca.Les papallones també desperten la nostra curiositat i varies son les que fotografiem.




Però el que capta tota la nostra atenció ès un xicotet ocell que canta con si fos molt gran i quan el veus esperaves altra cosa, ès el cargolet( Troglodytes troglodytes).Molt ràpit en els seus moviments que es considera com a sedentari.Però hi ha alguna població europea que fa migracions i passa el hiver al nostre païs.Sempre prop dels riuets o zones molt o  frescals. Vegetació densa, com ès el cas d´aquet barranc.
De fet varies parelles de cargolet viuen al barranc i per aquets temps canten molt per fer-se notar i delimitar els seus territoris.Un niu a la pedra ,a mig fer, podem apreciar, de vegades construexen diversos cubils per tal de que la femella tinga l´ultima paraula.




El niu està molt ben elaborat i a més a més el forra de plometes i deixa un foraetet petit per a entrar e eixir.


Hui he passat un matí de lo més entretengut i l´indret que caminem val la pena coneixer-lo i també està be anar a llocs diferents ja que tenim una provincia de lo més variada en lo que a hàbitats es refereix.Juanma sempre tria llocs molt selectes per tal de caminar o fotografiar, una vegada més tinc que agrair-li el paseig de hui.

1 comentari: