diumenge, 21 d’abril del 2013

Oroneta de ribera ( Riparia riparia ) a la nostra provincia.

Aquet ocell nidificant estival, realitza moviments dispersius que de vegades ens sorpren i arriben a estar fòra de tota lógica o ès que nosaltres no entenem. Després d´alguns anys criant amb nombre bastant elevat a les colonies de Xixona, aquet any , presenta una baixada espectacular a tot arreu.

Hui matinegem Adrian, Jose i jo amb una idea clara i era anellar la colonia de Xixona que previament havia escorcollat per tal de vorer si hi estaven,curiosament hui capturem un tan sols.

A la nostra provincia , l´oroneta de ribera , te com a costum , nidificar a  canteres de pedra i grava que menegen gran cantitad de sorra i molt solta sense apretar. Aquet suposa problemes ja que cerquen les pedreres més actives i les deposits mésrecients. I  de hui per a demà tens una colonia instalada i en poc criant. No sempre arribem a temps per a para i detindre els impactes directes front a la cria d´aquet petit i migrant ocell hirundinid.Com venen s´en van sense i aquet ès el cas de la colonia de Xixona.

Un punt d´aigua, corrent de depuració o balsa sol estar prop de les zones de cria a més a més de totes les condicions que s´han contat.






Altres aus que habiten prop són: caullà, teuladí , xoriguer, còlit , xorlit, enganyapastor, culbalanc....etc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada