dissabte, 27 d’abril del 2013

sorprsa al Amadori , un jove de puja-soques ( Certhia brachydactila) en el seu primer dia fóra del niu.


Després de la plutja sempre eix el sol. Hui no podia ser d´altra manera i tenim unes horetes déscampà.
Puje a la zona del pantà i sense esperar-ho senc el reclam insistent de pollets, que en un primer moment no coneixia pel seu cant, però que al vorer al adult pujant el tronc de pi , reconeix. E tracta d´un puja-soques o raspinell comú que ja ha tret al pollet i hui ès el seu primer vol. No s´atrevia a camviar de rameta i passa una bona estona quiet e inmòvil fins que arriba l´adult per indicar-li el moviment oportú i així lluirar-se de la meua càmera, jo quiet baix del pi , fotografie i puc observar sense fer soroll.




El mimetisme i el seu comportament fa que siga practicament invisible per a depredadors , l´adult ve varies vegades a fer-li apegar-se més a la soca del arbre i també en el millor moment fugir lluny.


          
           No parava de emetre un cant per indicar la seua posició en tot moment i poder ser alimentat.
Ocupa diferents formacions arboris en els quals pot reproduir-se, sempre en forats aoca altura, be en arbre o pared. Aprofita els clavells de cases o foraets d´arbres vells. Els jardins o parcs vells són molts preciats per aquet ocell que s´escolta abans de vorer. Alimentació a base de xicotets invertebrats i sempre desparasitant arbres, llavors ès un bon aliat del camperol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada