diumenge, 28 d’abril del 2013

Entrada de ocells viatgers al riu Algar a causa de les baixes temperatures : oronetes, oriols, abellerols , papamosques, falcies i un llarg etc..


hui al riu Algar les oronetes ocupaven part de la carretera per tal de recuperar-se de les baixes temperatures i del cansanci que duen damunt després de recorrer centenars de kms. Poc aliment i plutja agrava més la situació si cap.Entre elles capture una oronetade Arnem ( Holland ) i tres papamosques blancs( Ficedula hypoleuca) que nén havien en abundancia repartits per bancals i marges prop del riu.


A un remans del riu nada contra corrent una pata i els seus pollets tractant de possar-los a bona cura per que no sels enduga la corrent riu avall.També localitzem a les oronetes que fugen del vent que bufa i cerquen les rametes més baixes inclós la pedra per tal de tornar en elles de la baixada del termòmetre.





per finalitzar la vespraeta vaig a la gola del riu i veig : gall de canyar, cria de fotxa comú, 2 arpellots en vol, oronetes fetes una pinya baix del pont. Laura diuia un francillot que entra a casa seua i vol alimentar-lo de bo abans que alliberar-lo.Ana , Toni  Mulet i Visent acabem pasejant tractant de vorer els nombrossos papamosques que han arribat a les rodalies de riu. També veig a Guille i son pare fent bicicleta i censant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada