diumenge, 18 de desembre del 2011

Vistabella i Clot de Galvany i el vent com a protagonista de la jornada.

El dia en el que el protagonista és el vent, els ocells busquen el redós i cal escorcollar molt per a descobrir on es localitzen.Per exemple el roqueret( ptyoprone rupestis) el trobem volant per damunt del carrís a baixa altura i sempre prop dels grans canals.El cagastaques( Saxicola torquata)i el Xoriguer( Falco tininculus) fan guàrdia damunt d´algun tronquet sec.






Una vegada ja dins del P.N del Fondó veiem que s´acosten sis grues( Grus grus)cap a nosaltres, volen molt alt i no paren, allunyan-se del parc cap a Vista bella.Mentrestant, entre la vegetació del voltant del "hide" Juanma i jo escoltem el cabussonet, la coeta, el mosquiter i el trit que no pare ni un moment, però que sempre per dins del carrís.
Només eixir de l´aigua veiem al mig del camí un espulgabous i unes quantes cabres i ovelles al mig del bancal que comença a tenir herba degut a les últimes plutges.
Pel cèl no paren de passar cobs marins que arriben al parc o se´n van.







En un tollet observem un corriol, que no aprecie bé quin és junt a un bisbita i un terrt que tampoc l´identifique degut a la llum i la distància.
També vola una bequeruda que ha eixit d´un toll de plutja.
Si alcem el cap tres àguiles calcades fan cercles pujant cada vegada més alt fins que veiem un puntet , un xoriguer les ataca de forma camicace.









A tot açó el Parc està experimentant uns canvís, ja que la maquinària pesada està fent uns treballs i socavons per tal d´introduir unes tuberies per impedir que l´aigua quede estancada, esperem que aquet treball siga efectiu.

Grata sorpresa tenim al veure un gran bandol de fringuilids( carganeres, paxarells, xous...etc) juntament darrere obnservem una cinquatena de judies.Per damunt de nosaltres passen dos grues que aterren als bancals treballats per un tractor.
La papallona " monarca" la veim volar en un bancal d´alfalfa, cosa molt rara per a l´epoca que estem.Al voltant un gran bandol d´alaudids ixen d´enterra.
Ens enfilem cap al "Clot de Galvany" i disfrutem els últims instant d´un dia que parexia que anava a ser molt fluix amb observacions però que ha segut tot un éxit en admirar i observar aus que tant apreciem.
Observacions al Clot: Gall de canyar, gallineta d´aigua, fotxa comuna i xarxet comú, pit roig, cul-roig, estornell, roqueret i espulgabous.



2 comentaris: